|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
MARKIZA TORTA
Jedna od omiljenih torti...veoma kremasta...
Kuvar: Sladja 29
Vrsta jela: Deserti, Torte, Uskršnja jela
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: više od 3h
Težina pripreme: 1/5
Broj osoba: 10
(br. glasova 8)
Uputstvo za pripremu jela
POTREBNO JE:
U šerpu od 2,5l.poredjati piškote koje se umaču u mleko i rum.Cele idu po dnu šerpe a pola sa strane (po ivici šerpe). Fil: Umutiti dobro margarin ili puter sa šećerom u prahu pa dodati 6 žumanca jedno po jedno. Dodati zatim i kašiku ruma i prepečen i samleven kikiriki. Istopiti 250g.čokolade pa vrelo dodati u umućeni fil . Umutiti belanca pa varjačom sastaviti sa filom. Sipati dobro umućeni fil preko piškota.Po vrhu poredjati još jedan deo piškota. Šerpu staviti u frižider da prenoći a sutradan tortu izvrnuti na tacnu za tortu i dekorisati. Ja sam jednu dekorisala šlagom a drugu istopljenom čokoladom...... SAVET:JAJA KORISTITI SAMO PROVERENA I SVEŽA Ako niste sigurni u kvalitet jaja onda jaja umućena sa šećerom kuvati na pari...ohladiti fil pa sastaviti sa margarinom ili puterom i dodati čokoladu lešnike i rum....

GANAŠ KREM- ČOKOLADNI KREM:
Preliv od čokolade : Slatku pavlaku stavite u šerpicu i zagrevajte na umerenoj temperatri. Čim počne da vri, dodajte iseckanu čokoladu i mešajte dok se ne dobije glatka masa. Preliti i dekorisati tortu po želji .....

Saveti



C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here