Želiš da odustaneš od takmičenja? Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Kuvar:knjigovodja Vrsta jela:Kolači Posebnosti:jelo bez posebnosti Vreme pripreme:45 min Težina pripreme:3/5 Broj osoba:6
(br. glasova 7)
Uputstvo za pripremu jelaTESTO
Izmutiti penasto margarin, dodati jaje i med i nastaviti sa mućenjm. Sve suve sastojke pomešati u jednu posudu pa dodati u umućen margarin. Sve dobro umesiti pa testo staviti u najlon kesu pa u frižider na sat vremena. Nakon tog vremna izvaditi testo, razviti ga debljine oko 5 mm, pa modlicama vaditi razne oblike. Poredjati medenjake u podmazanu tepsiju ili ih porđati na papir za pečenje. Staviti medenjake u zagrejanu rernu na 180 stepni da se peku 5-6 minuta. Čim krajevi počnu da rumene-gotovo je
ROYAL MASA
Izmutiti jedno belance viljuskom dok se ne zapeni. Onda postepno dodavati šećer u prahu i jednu kašikicu limunovog soka. Koliko će biti potrebno šećera u prahu zavisi od veličine belanceta, od 200g do 250 g. Podeliti preliv na više delova i obojiti prehrambenom bojom. Ukrašavati hladne medenjake. Ostaviti ih na sobnoj temeperaturi da se osuše.
Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!
NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.