Želiš da odustaneš od takmičenja? Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Uputstvo za pripremu jelaTESTO
Sve pomešati osim sode i brašna, potom ih dodati i zamesiti. Kad testo krene da se odvaja od posude staviti na radnu površinu i premesiti. Napraviti tri loptice (ja napravim nekad i 4 ili 5) i staviti u foliju neka odmori testo u frizideru bar 1h (idealno 1 dan tako da ja uvece zamesim a sutradan pecem). Nakon toga testo razvaljati na 0,5cm, vaditi čašom ili modlama testo i redjati u tepsiju (ja uvek stavim pek papir). Peći na 180 °C 10 min
Saveti
Medenjaci se mogu puniti, ponekad stavim pekmez, nekad stavim čokoladu pa pravim loptice. Takodje u jedan deo testa stavim suvo grozdje, u jedan stavim rendanu čokoladu i td. Šta god hoćete. Može se naravno napraviti i preliv od čokolade ili od onih belanaca koje ste odvojili. 150g šećera sa malo vode kuvati pa dodati preostale belance i mutiti dok ne pobeli. Tako se mogu i šarati, pisati i td.
Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!
NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.