Želiš da odustaneš od takmičenja? Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Kuvar:micconi Vrsta jela:Deserti, Kolači Posebnosti:jelo bez posebnosti Vreme pripreme:1 h Težina pripreme:2/5 Broj osoba:10
(br. glasova 16)
Uputstvo za pripremu jelaPOTREBNO JE
Izrendati cokoladu i pomesati sa mlevenim orasima, odvajati po jednu koru i stavljati ''fil'' na kraj kore, zatim urolati koru (da fil bude u sredini), slagati u pleh, postupak ponavljati dok se ne utrosi materijal. Baklave iseci na rolnice duzine 5cm (ili prsta), margarin istopiti na tihoj vatri i preliti preko isecenih baklava. Peci na 200 C oko 30-45 minuta, da dobiju zlatno zutu boju i porumene.
Napraviti serbet od secera i vode, (ja sam dodala 3 vanilin secera) i malo limunovog soka i ostaviti da se ohladi. Vruce baklave preliti hladnim serbetom i sluziti posle par sati dok upiju sok.
Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!
NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.