|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Mini pite sa mlevenim mesom
Vrlo je primamljivo za neke svečane prilike.
Kuvar: gugutka
Vrsta jela: Testa
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 1,5 h
Težina pripreme: 3/5
Broj osoba: 6
(br. glasova 15)
Uputstvo za pripremu jela
TESTO
U brašno dodati so i prašak za pecivo, pa ubaciti otopljen margarin i pavlaku. Ako je suviše tvrdo testo može da se doda malo mleka. Kada se zamesi ne sme da se lepi za ruke. 1/3 testa se odvoji- trebaće za pokrivanje pitica, Ostatak testa se razvuče na debljinu od par mm, i seku se krugovi koji su bar za 5-6 cm većeg obima od obima kalupa i kome će se peći.Testo se stavi u kalupe ( pleh sa krugovima za proju) pa se napuni nadevom,pa pospe kačkavaljem, pa zatvori sa testom, a višak testa sa strane iskoristi se da se pitice lepo zatvore.

NADEV
Nadev: Crni luk se izdinsta na malo ulja, pa se ubaci meso i izdinsta i na kraju se ubaci konzerva pelata. Dinsta se sve dok masa ne bude fino gusta, tada se dodaju začini (so, biber). Testo napuniti nadevom. Premazati sa umućenim jajetom i peći na 200°C dok ne porumeni.

Saveti
Možda zvuči komplikovano, ali nije. Vrlo je primamljivo za neke svečane prilike.


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here