|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
dodaj dodaj fotografiju
Sastojci

TESTO
800 gr brašna, 4 dcl toplog mleka (sojino), 20 gr svežeg kvasca
80 gr fruktoze, 100 gr malaca, prstohvat soli
PREMAZ TESTA
125 gr maslaca, 100 gr crne čokolade od 70 % kakaoa, 3 kašike fruktoze
100 gr prepečenih grubo iseckanih lešnika
PREMAZ
1 umućeno jaje, 25 gr grubo seckanih nepečenih lešnika

Mirišljave pletenice
Savršeno pecivo, planulo za čas!
Kuvar: Torbica
Vrsta jela: Testa, Deserti, Kolači, Praznična jela
Posebnosti: Vegetarijanska jela, Pogodno za malu decu
Vreme pripreme: 1,5 h
Težina pripreme: 3/5
Broj osoba: 6
(br. glasova 13)
Uputstvo za pripremu jela
TESTO
Kvasac otopiti u malo mleka, dodati kašičicu šećera i sačekati da zapeni. Zatim umesiti testo ali tako da se omekšali maslac doda u izrađeno testo. Lagano će testo upijati maslac kako mesite. Ostaviti ga oko 45 minuta da naraste a zatim razvući na pola centimetra debljine.

PREMAZ TESTA
Sve sastojke zagrejati i otopiti ali ne da curi nego da se lepo sjedini kako bi se polovina testa premazala a zatim posula pečenim seckanim lešnicima. Zatim preklopiti drugom polovinom. Sada iseci duguljaste trake od 2-3 centimetra širine. Svaku još jednom preseći po dužini ali ne do kraja kako bi se mogle motati pletenice i zatim napraviti gnezdašca tako što se jedan kraj podvuče. (pogledajte slike)

PREMAZ
Gotove pletenice premazati jajem i posuti lešnicima. Peći 20 minuta na 200 stepeni. Prijatno!

Saveti
Jednako je lepo i bez čokolade, ako želite laganije, izostavite je. Pospite testo cimetom i uživajte!


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here