|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (11.04.-15.04.2020) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Mlinci sa curetinom u umaku od belog luka
Savrsen rucak. Jednostavan, preukusan. Nase bake su mlince redovno pravile, bez obzira sto sada mozete da ih kupite u marketima, save je da ih napravi
Kuvar: Dragica Draga
Vrsta jela: Jela od mesa, Testenine, Testa, Sosovi, umaci i prilozi
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 45 min
Težina pripreme: 2/5
Broj osoba: 4
(br. glasova 15)
Uputstvo za pripremu jela
MLINCI
Umesiti testo od navedenih sastojaka, voda neka bude mlackasta. Testo podrliti na 4 dela, i razviti u sto tanje trake. Svaku traku posebno rasiriti po tepsiji i peci na 200 stepeni deset_ak minuta. Kada se ispeku, izlomiti ih na vece komade i preliti kipucom, posoljenom vodom (ili supom, jos bolje). Procediti ih, i spremni su za sluzenje.

GLAVNI DEO
Cureci file iseckan na kockice proprziti u tiganju sa puterom. Kada se malo proprzi dodati suve zacine, neutralnu pavlaku i parmezan. U vatrostalnu ciniju redjati red mlinaca, pa red curetine, red po red dok se ne potrosi sva smesa. Odgore narendati kackavalj (ili trapist) i staviti da se zapece; 200 stepeni 10-15 minuta.

UMAK OD BELOH LUKA
Puter ostaviti da se otopi na laganoj vatri pa dodati sitno iseckan beli luk. Prziti odredjeno vreme, dok luk ne promeni boju, a zatim polako dodati mleko i brasno, na kraju sol. Mlince sa curetinom najpre sipati u tanjir pa preliti ovim umakom. Prijatno.

Saveti
Uz ovo jelo odlicno ide sveza sezonska salata, a ako se zimi sluzi, karfiol ili krastavci iz zimnice se savrseno slazu.


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here