|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
MOJ SLAVSKI KOLAČ
Malo više rada ali se na kraju trud isplati...
Kuvar: Sladja 29
Vrsta jela: Hleb, Testa, Praznična jela
Posebnosti: Pogodno za malu decu, Pogodno za trudnice
Vreme pripreme: 1 h
Težina pripreme: 3/5
Broj osoba: 10
(br. glasova 8)
Uputstvo za pripremu jela
POTREBNO JE:
Zamesiti testo(ne sme da bude previše tvrdo)i ostaviti da 15min.odmori.Dok testo odmara praviti ukrase po želji.Zatim nadošlo testo ponovo premesiti i staviti testo u šerpu gde će da se peče.(šerpu premazati margarinom).Ceo kolač namazati vodicom(ili vodom)i lepiti ukrase.Kako stavljamo ukrase tako će testo narastati i gde ima šupljine stavljati ukras.Kada smo završili sa ukrašavanjem neka kolač odstoji još 15min.A zatim ga peći na 180.C oko 45min.Kolač pre pečenja izbockati iglom.

ZA UKRASE NA KOLAČU:
Za ukrase na kolaču:200g.brašna100ml.vode-ako je testo meko dodati još brašna jer testo za ukrase mora da bude tvrdo.

Saveti



C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here