|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Musaka od kelja
zdrava i ukusna musaka
Kuvar: likica_nis
Vrsta jela: Povrće
Posebnosti: Pogodno za trudnice
Vreme pripreme: 45 min
Težina pripreme: 4/5
Broj osoba: 3
(br. glasova 8)
Uputstvo za pripremu jela
MUSAKA OD KELJA
1 glavica kelja 500g. mlevene junetine 1 glavica crnog luka 2 čena belog luka 300g. spanaća 50g. putera Listove kelja odvojiti od glavice, oprati ih i kratko blanširati u vreloj vodi kako bi omekšali. Spanać obariti u slanoj vodi, procediti od suvišne tečnosti i sitno iseckati. U tiganju otopiti puter pa dodati sitno seckan beli luk i kratko propržiti. Zatim dodati obaren spanać, začiniti po ukusu i dobro izmešati. Na malo ulja propržiti sitno seckan crni luk, dodati mleveno meso i dinstati uz povremeno dolivanje vode po potrebi. Kada je meso napola gotovo dodati pire od paradajza i mlevenu papriku, začiniti po ukusu i dinstati dok meso ne omekša a suvišna tečnost ne uvri. Vatrostalnu posudu nauljiti pa dno prekriti listovima kelja a zatim naneti polovinu mesnog fila, opet poslagati listove kelja te premazati filom od spanaća. Preko spanaća naneti ostatak mesnog fila i završiti listovima kelja. Musaku preliti mešavinom jaja, mleka i pavlake a po površini poslagati listove slanine. Peći u zagrejanoj rerni na 200Cdok ne porumeni.

Saveti



C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here