Želiš da odustaneš od takmičenja? Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Kuvar:vikiveki Vrsta jela:Jela od mesa Posebnosti:jelo bez posebnosti Vreme pripreme:2 h Težina pripreme:3/5 Broj osoba:4
(br. glasova 29)
Uputstvo za pripremu jelaTIKVICE
Tikvicu oljuštiti i iseći na kolutove i staviti u dublji sud,oljuštiti beli luk i narendati ga na sitno u tikvice.Dodati začine:C začin sa ukusom piletine,so,mirođiju,bosiljak,ruzmarin.Sve to dobro izmešati i ostaviti da odstoji 20 min da se marinira.
MESO
Ugrejte tiganj i ulje,u njemu izdinstajte sitno seckan crni luk pa dodajte meso.Začinite sa začinima po ukusu.
PRELIV
U dubljoj posudi umutite jaja i dodajte jogurt.Sadržaj kesice C ideje pomešajte sa hladnom vodom i pavlakom pa dodati u jaja.
Vatrostalnu posudu nauljite i sipajte pola preliva.Preko toga ređajte tikvice koje ste iscedili iz marinade.Onda stavljate red mlevenog mesa,pa opet tikvice,mleveno meso,tikvice...sve dok ne istrošite materijal.Zadnje treba da budu tikvice.Preko njih prelijete ostatak smese sa C Idejom.
Rernu zagrejati na 200 C i peći musaku oko 60 minuta.
Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!
NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.