Želiš da odustaneš od takmičenja? Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Uputstvo za pripremu jelaPRIPREMA TIKVICA
Tikvice oljuštiti i iseći na kolutove debljine oko pola cm i posoliti ih.
DINSTANO MESO
Izdinstati najpre 1 veću glavicu crnog luka ili praziluk, po želji, zatim dodati mleveno meso (svinjsko, juneće ...- po želji), pirinač koji je prethodno potopljen u vodi (1 šolja kafe), izrendanu šargarepu i začine.
ZAVRŠNI DEO
U podmazan pleh ređati polovinu tikvica, zatim izdinstano meso i preko njega drugu polovinu tikvica. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 15 minuta.
PRELIV
Izvaditi iz rerne i preliti jajima umućenim sa mlekom (ili jogurtom) i malo soli, vratiti u rernu i peći dok ne porumeni.
Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!
NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.