Želiš da odustaneš od takmičenja? Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Kuvar:Iva6 Vrsta jela:Testenine Posebnosti:jelo bez posebnosti Vreme pripreme:1 h Težina pripreme:2/5 Broj osoba:4
(br. glasova 7)
Uputstvo za pripremu jela
Crni luk iseci na kockice i proprziti na malo ulja.Potom dodati mleveno meso,iseckan paradajz,zacin i dinstati na umerenoj temperaturi.Praziluk iseci na kolutove i kratko blansirati u slanoj vodi.Zati ga ocediti od suvisne tecnosti i ostaviti sa strane.Otopiti puter pa dodati brasno i kratko proprziti.Postepemo uz neprestano mesanje dolivati mesavinu mleka i pavlake dok se ne dobije zeljena gustina.Pred kraj kuvanja dodati zacine po ukusu.Makarone obariti u slanoj vodi pa ih ocediti.Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju sipati polovinu makarona.Preliti ih polovinom besamel sosa,rasporediti fil od mesa,naneti polovinu praziluka i posuti polovinom rendanog kackavalja.Potom naneti sloj preostalih makarona,rasporediti po njima praziluk,preliti besamelom i posuti kackavaljem.Peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok odozgo ne porumeni.
Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!
NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.