Želiš da odustaneš od takmičenja? Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Uputstvo za pripremu jelaPRIPREMA MESA
Iseckati sitno pola glavice crnog luka i jednu sargarepicu manju i izdinstati na ulju. Tome dodati 400 gr mlevenog mesa (Pilece /svinjsko po zelji).Dosuti casu vode i ostaviti da se kuva kratko (par minuta).
GLAVNI DEO
U tepsiju naseci dva krompira, tanko! Ja za to koristim ljustilicu pa budu tanki listici.
Preko toga Tako da pokrije dno tepsije.
Posuti vegetom.
Preko toga preliti ono meso koje smo prethodno skuvali, sve zajedno sa vodom.
Od gore iseckati dve tikvice tanko da sve prekriju i povegetiti.
Poklopiti i ostaviti da se pece na 250 stepeni oko pola sata.
ZAVRSNI DEO
U manju posudu sipati 150 ml mleka, dodati jedno jaje,kasiku pavlake,i kasiku brasna da zgusne.
Sve izmesati i dodati sitno seckanu slaninu. Sve umutiti i kad je musaka skoro pecena preliti je.
Ostaviti da se zapece do kraja jos par minuta.
Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!
NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.