Najbolje krofne ikad!
Ne znam zašto su mi ove krofne najbolje, ali eto jesu. Probajte pa se uverite.
Uputstvo za pripremu jela
Mikserom izmiksati jaja sa šećerom, pa im dodati mleko, sve miksajući na srednjoj brzini, pa polako dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i mešati varjačom. Na kraju dodati jogurt. Izručiti testo na pobrašnjenu površinu, sa oko 50-100 g brašna te mesiti toliko da se testo prestane lepiti. Testo mora biti mekano, neka vas to ne brine. Testo razviti, posipati po potrebi sa brašnom, razviti na 1-1,5 cm i vaditi manjom modlom krofne koje ćete stavljati na salvetu.
Zagrejati u većoj posudi ulje.
Pržiti krofne dok ne porumene sa svih strana, i ne dobiju finu zlatno braon boju.
Opet ih stavljati na kuhinjsku krpu ili salvetu/ubrus, i pokriti dok se sve krofne ne ispeku.
Gotove uvaljati u kristal šećer, ili po želji.
Saveti
Nemojte ni slučajno napraviti grešku kao ja prvi put, da ih na početku, kada cepkate testo modlom, ređate jedne na druge, jer će u međuvremenu narasti i zalepiti se i neće ličiti ni na šta. Umesto toga, stavljajte po salvetu između svakog novog reda.