|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Najsočnija pita bundevara
Ovom receptu naučila me je moja tetka iz Kikinde. Ovo je obavezan desert u kućama u Kikindi tokom Dana Ludaje.
Kuvar: lelaigor
Vrsta jela: Jela sa jajima, Deserti, Kolači, Tradicionalna jela, Božićna jela, Praznična jela
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 1 h
Težina pripreme: 1/5
Broj osoba: 6
(br. glasova 10)
Uputstvo za pripremu jela

Pleh premazati uljem. 3 jaja umutiti sa 3 čaše šećera, 3 jogurta u čaši, 1 čašom ulja, 1 čašom griza, 1 kesicom vanil šećera, 1 kesicom praška za pecivo i pola kafene kašičice soli. Koru namazati sa filom (1 kora=1 manja kutlača fila), na jedan kraj staviti rendane bundeve, dobro posuti šećerom i cimetom, zamotati i staviti u pleh. I tako svaku koru. Na kraju sa preostalim filom premazati celu pitu. Peći u rerni na 180 stepeni, dok ne porumeni.

Saveti
Prelepa bundevara! Ali, ovaj recept možete iskoristiti za bilo koje drugo voće koje stavljate u pite.


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here