|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Nebeski kolač
Osvežavajuća letnja poslastica s višnjama
Kuvar: Didy
Vrsta jela: Deserti, Torte, Kolači, Praznična jela
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 1 h
Težina pripreme: 2/5
Broj osoba: 12
(br. glasova 19)
Uputstvo za pripremu jela
KORA
Umutiti penasto belanca, dodavati jednu po jednu kašiku šećera i mutiti dalje mikserom. Pomešati pšenično i kokosovo brašno i dodati lagano u belanca, mešati polako dok se sve ne sjedini. Usuti u pleh obložen papirom za pečenje i peći 15-20 minuta na 180 stepeni.

NADEV OD VIŠANJA
Teglicu višanja ocediti, u soku ukuvati puding i šećer, pa dodati višnje. Ako je od svežih višanja, izvaditi koštice, ocediti višnje, pa ako je malo soka, dodati kupovni sok od višnje, pa u to zakuvati puding i šećer i na kraju dodati višnje. Kad provri, preliti tako vrelo preko ohlađene kore.

FIL
Pomešati puding, šećer i žumanca, pa zakuvati u mleko, mutiti mikserom da se ne stvore grudvice ili kuvati na pari. Posle par minuta dodati maslac isečen na manje komade i kad se sve fino sjedini, pokriti šerpu prijanjajućom folijom da se ne bi stvorila korica na filu. Umutiti slatku pavlaku u posebnoj posudi i kad se fil dobro ohladi, sjediniti ga mikserom sa umućenom slatkom pavlakom. Preliti preko nadeva od višanja.

GLAZURA
Sipati slatku pavlaku u šerpu da se zagreje skoro do ključanja, pa u nju nalomiti čokoladu i mešati dok se ne napravi homogena smesa. Kad se malo prohladi, preliti preko fila i staviti u frižider da se sve fino ohladi i stegne, najbolje je da prenoći.

Saveti
Može se praviti i kao torta u kalupu prečnika 26 ili 28 cm.


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here