Nebeski kolač
Osvežavajuća letnja poslastica s višnjama
Uputstvo za pripremu jela
KORA
Umutiti penasto belanca, dodavati jednu po jednu kašiku šećera i mutiti dalje mikserom. Pomešati pšenično i kokosovo brašno i dodati lagano u belanca, mešati polako dok se sve ne sjedini.
Usuti u pleh obložen papirom za pečenje i peći 15-20 minuta na 180 stepeni.
NADEV OD VIŠANJA
Teglicu višanja ocediti, u soku ukuvati puding i šećer, pa dodati višnje. Ako je od svežih višanja, izvaditi koštice, ocediti višnje, pa ako je malo soka, dodati kupovni sok od višnje, pa u to zakuvati puding i šećer i na kraju dodati višnje.
Kad provri, preliti tako vrelo preko ohlađene kore.
FIL
Pomešati puding, šećer i žumanca, pa zakuvati u mleko, mutiti mikserom da se ne stvore grudvice ili kuvati na pari. Posle par minuta dodati maslac isečen na manje komade i kad se sve fino sjedini, pokriti šerpu prijanjajućom folijom da se ne bi stvorila korica na filu. Umutiti slatku pavlaku u posebnoj posudi i kad se fil dobro ohladi, sjediniti ga mikserom sa umućenom slatkom pavlakom. Preliti preko nadeva od višanja.
GLAZURA
Sipati slatku pavlaku u šerpu da se zagreje skoro do ključanja, pa u nju nalomiti čokoladu i mešati dok se ne napravi homogena smesa. Kad se malo prohladi, preliti preko fila i staviti u frižider da se sve fino ohladi i stegne, najbolje je da prenoći.
Saveti
Može se praviti i kao torta u kalupu prečnika 26 ili 28 cm.