|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Origial CHEESCAKE
Torta od voca i sira sa koricom od plazme. :)
Kuvar: SaraLana
Vrsta jela: Torte
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 45 min
Težina pripreme: 3/5
Broj osoba: 25
(br. glasova 11)
Uputstvo za pripremu jela
KORA
Sjediniti plazmu,otopljen margarin i sok da se dobije kompaktna smesa. Razliti koru u kalupdobro je utisnuti i izravnjati,ostaviti da odstoji u frizideru dok pripremate beli fil.

BELI FIL SA SIROM
Najpre izruciti kesicu zelatina u soljicu,dodati 5 kasika hladne vode i promesati,ostaviti da stoji dok mutite fil. cvrsto umutiti slatku pavlaku ,pa dodati pavlaku ,krem sir i cokoladu. Dobro sjediniti pa dodati slag koji ste posebno umutili u drugoj ciniji. vracamo se na zelatin koji je taman odstojao da je lepo nabubrio i dodajemo u njega 8-10 kasika vrele vode i mesamo dok se sve ne otopi i postane bistro. Dodamo zelatin u smesu sve vreme muteci mikserom. Dovoljno je 2-3 minuta. i nalijemo u kalup,prodrmamo da lepo legne fil i stavimo u frizider da prenoci.. Izvaditi smrznuto voce da se potpuno odmrzne tokom noci.(pogledaj korak tri)

VOCNI FIL
Ponoviti postupak sa zelatinom da nabubri ostaviti 10ak minut pa u voce dodati casu mlake vode,dok sa 8-10 kasika vrele vode mutimo zelatin kako bi smo ga otopili,kad postane bistro dodajte ga u voce i naliti preko belog fila ali NEZNO. vratiti u frizider da se stegne i voce. nakon 3 sata bice cvrsto i mozete skinuti kalup i sluzti se.uzivajte.

Saveti
I eto jednog divnog kolaca bez trunke secera...mada ko voli moze da ubaci u beli ili vocni fil i secer. kalup koji ja koristim inace je precnika 26cm (na slici je veeeeiki cetvrtast bio za cerkicin rodjendan jer smo imali bas puno gostiju,troduplu meru sam pravila) :)


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here