|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (11.04.-15.04.2020) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Palačinkasta voćna fantazija
Lagana tortica zanimljivog izgleda i jos lepšeg ukusa
Kuvar: knjigovodja
Vrsta jela: Torte
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 1 h
Težina pripreme: 3/5
Broj osoba: 8
(br. glasova 11)
Uputstvo za pripremu jela
PALAČINKE
Napraviti palačinke na uobičajen način kao što uvek pravite,samo je potrebno dodati 3 pune kasike kakaa.Ja sam napravila testo u posudu zapremine od 2 litre.Nije bila puna skroz do vrha .Na tu količinu sam stavila 3 pune kašike kakaa.Potrebno je oko 12 palačinki.(od ove smese će ispasti više ,ali ako imate decu oni će to pojesti odlične su u kombinaciji sa kremom ili namazane samo sa slatkom pavlakom.)

FIL
Zelatin preliti sa malo vode,tek toliko da ogrezne,pa ostaviti. da nabubri. Jogurt i šećer sipati u šerpicu pa zagrevati na srednjoj temperaturi.Kada jogurt bude vruć(ne treba da provri)skloniti sa vatre pa ubaciti nabubreli želatin.Mesašati sve vreme dok se želatin ne istopi. Ostaviti da se ohladi. Izmutiti slatku pavlaku ,ostaviti malo sa strane u jednu posudu za ukrašavanje.,a u drugu posudu ostaviti pet kasika za palačinke. Kada se jogurt ohladio pomešati ga sa izmućenom slatkom pavlakom. Ako imate malo dublji kalup ili tespsiju prečnika oko 28 cm to koristite a ako nemate kao ja,moze poslužiti i šerpa. Obložiti dno,i ivice šerpe(kalupa),palačinkama.,tako da pola palačinke bude unutra a druga polovina ostan napolje.Ja sam tu stavila 6 palačinki. sipati malo fila,debljine otprilike dva prsta. Uzimati po jednu palačinku,namazati je kašikom slatke pavlake i na nju staviti punu kašiku seckanih bresaka.Pokupiti tu palačinku i zatvoriti je prstima,da izgleda kao vrećica.I tako napraviti 5 vrećica.Poredjati ih po dnu šerpe(kalupa). Preliti ostatkom fila i ostatak seckanih bresaka ubaciti unutra u fil.Sada te palačinke sto vire napolje prebaciti preko fila,staviti jos jednu palačinku na kraju i s njom zatvoriti serpu.Prekriti sve prijanjajućom folijom pa staviti u frižider da s dobro stegne.Najbolje preko noći. A onda sutra dan ,ako ste koristili šerpu ,skinite foliju pa pokrite tacnom i prevrnite tortu na tacnu a ako ste koristili kalup onda samo izvadite iz kalupa. Ukrasiti po želji slatkom pavlakom i breskvama

Saveti



C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here