Želiš da odustaneš od takmičenja? Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Kuvar:petkovica Vrsta jela:Testa Posebnosti:jelo bez posebnosti Vreme pripreme:2 h Težina pripreme:1/5 Broj osoba:8
(br. glasova 8)
Uputstvo za pripremu jelaUŽINA
Uzmite dublju plastičnu posudu i u nju sipajte brašno, dodajte jaja i oko 2 dl mleka. Probajte da umutite i ako ne ide dodajte još malo mleka. Potom dodajte još mleka, pa malo kisele vode i tako dok ne dobijete testo koje liči na čorbu. U umućeno testo dodajte oko 1 dl ulja i dobro promešajte. U tiganj sipajte ulje pa kad se zagreje izručite ulje, tako da tiganj ostane samo masan. Vratite ga na ringlu i onda sipajte kutlačom testo, koje treba da bude ravnomerno raspoređeno po tiganju. Temperatura na kojoj se palačinke peku mora biti visoka. Ostavite nekoliko trenutaka na ringli, a onda prevrnite. Čim se ispeče jedna strana palačinke, okrenite je na drugu stranu i pecite isto koliko i prvu (otprilike oko 1 minut). Gotove palačinke izbacite na plitak tanjir i filujte.
Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!
NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.