Želiš da odustaneš od takmičenja? Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Kuvar:OKEAN Vrsta jela:Deserti Posebnosti:jelo bez posebnosti Vreme pripreme:30 min Težina pripreme:1/5 Broj osoba:6
(br. glasova 5)
Uputstvo za pripremu jelaPAŠA LOKUM
paša lokum
Potrebno:
1 l mlijeka
1 čaša šećera
1 šoljica od kafe gustina
1,5 šoljica od kafe brašna
50 g maslaca
1 vanilin šećer
3 supene kašike kašike kakao praha
80 gr Kokosovog brašna
200 ml slatke pavlake
100gr čokolade za kuvanje
priprema
Staviti 800ml mlieka u šerpu dodati šećer i promešati staviti da se kuva .U posebnoj činiji sa 200ml mleka umutiti gustin,brašno i kakao.U vrelom mleko skuvati umuceno basno gustin i kako i mešati da bude gusto kao puding. Kad je skuvano u to dodati 50 putera i mesati dok se puter ne otopi dodati vanilin šećer Uzeti četvrtastu tepsiju,dobro posuti kokosom pa ravnomerno po kokosu pomocu kutlače sipati vruću kremu fino sa spatulom poravnati ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi pa onda tepsiju staviti u frižider 2 sata da se dobro ohladi.Kad ohladilo , umutiti slatku pavlaku pa premazati preko kreme izrendati čokoladu pa ostaviti na 1 sat u frizider da se dobro ohladi zatim a rezati trake širine oko 6 - 7 cm i pomocu spatule i motati u male rolatiće.
Prijatno
Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!
NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.