Želiš da odustaneš od takmičenja? Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Kuvar:petkovica Vrsta jela:Ostala jela Posebnosti:jelo bez posebnosti Vreme pripreme:2 h Težina pripreme:1/5 Broj osoba:4
(br. glasova 10)
Uputstvo za pripremu jelaPASULJ
Pasulj staviti u šerpu sa puno vode, da voda prekriva pasulj tokom noći da odstoji poklopljen. Ujutru isipati tu vodu, sipati novu i na ringli kuvati, kad provri, isipati tu vodu i sipati novu (sa česme kako bi se brzo skuvao). Luk i šargarepu očistiti, oprati i iseći na kockice. Lovorov lista oprati i sve to dodati kod pasulja. Posoliti, kuvati na srednjoj vatri. Povremeno mešati i dosipavati vodu po potrebi. Kada je pasulj skuvan (zrna omekšala) skloniti sa ringle. U tiganju sa uljem staviti bršno i alevu papriku, a zatim sitno seckan beli luk, crni i papriku, sve to prethodno oprano. Upržiti sve i dodati pasulju. Kuvati još 15 minuta i dodati na kraju sitno seckan peršun.
Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!
NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.