Želiš da odustaneš od takmičenja? Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Iskombinovala sam marinadu po svom ukusu i tako ispekla. Prste da poližeš.
Kuvar:melika Vrsta jela:Jela od mesa Posebnosti:jelo bez posebnosti Vreme pripreme:2 h Težina pripreme:2/5 Broj osoba:4
(br. glasova 7)
Uputstvo za pripremu jela
U posudu stavite belo vino,ulje, ruzmarin, bosiljak, suvi začin, biber, so, mlevenu papriku pa sve izmešajte. Dodajte sitno iseckan beli luk, crni luk iseckan na kockice, promešajte i u tu smesu stavite zeca ili komade. Preko posude stavite foliju ili kesu, dobro zategnite i ostavite najmanje preko noći da odstoji. Trebalo bi da vam marinada bude preko celog zeca. Ako nije promenite posudu ili posle nekoliko sati okenite zeca.
Ugrejte rernu na 200 stepeni pa u tepsiju sipajte ulja i vode pa izvadite zeca iz marinade, stavite u tepsiju i stavite da se peče. U toku pečenja prelivajte zeca i okrećite.
Gotov je kad fino porumeni.
Saveti
Mariniranog zeca poslužite uz mladi krompir i toplog.
Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!
NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.