|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Pecurke u paradajz sosu sa kikirikijem
Vole ga i stari mladi!
Kuvar: Srecko47E
Vrsta jela: Jela od povrća, Povrće, Posna jela, Ostala jela
Posebnosti: Vegetarijanska jela, Veganska jela, Pogodno za malu decu
Vreme pripreme: 30 min
Težina pripreme: 1/5
Broj osoba: 4
(br. glasova 9)
Uputstvo za pripremu jela
PRIPREMA I SECENJE
Oprati pecurke. Kolicina je data okvirno. Spremiti zacine-ja uvek koristim isti zavun je daje pikantan ukus i svi ga volimo. Ce zacin vegeta jer ubaci dodatnu slanocu i aromu. Pecurke oosle pranja ostaviti da se peocede i seci na listice debljine 1cm i naravno ne bacati stabljiku vec i nju iseci. Ujedno oseckati luk sto sitnije. I pripremiti ga za dinstanje.

DINSTANJE LUKA I PECURAKA
Na malo maslinovog ulja prodinstati crni luk. Kada je pustio svoj sok,dodati mu oecurke.Mesati par minuta dok ne puste vodu potom poklopiti i pustiti da se krca. Po potrebi dodati vodu ako vidite da treba. Probajte i procenite da li je potrebno dodati jos zacina.

DODAJTE PARADAJZ
U ovom slucaju sam korostila tomatino jer domaci paradajz sos nije bio gotov. Tj tek sto je skuvan. Ukus je znatno drugaciji. Kupovni sos daje slatkocu a domaci sos daje dozu gorcine.Mnogo je jaci i moji ukicani ga vise vole. Ostaviti sve da se ukrsca. Kada dobijete masu kao sa slike.Gotovo je. Procenite izmedju ostalog po mekoci pecuraka.

DODAJTE SECLANI KIKIRIKI
Pred sam kraj dodajte kikiriki sitno seckam. Ostavite da se jos koji minut sve zajedno ukrcka i jelo je gotovo.

Saveti
Kod mene je problem bio sto je sporet od sveki te nisam navikla na ravnu plocu (moj je na gas).Obratite paznju samo na vreme krckanja. Meni je malo zagorelo jer se nisam usemila oko temperature i slabo sam mesala. Ukus je i dalje bio fantastican! Vreme je odokativno dato,spremi se i mnogo brzo...po zelji kikiriki mozete izbacite.


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here