|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Pekarske kifle
One prave!
Kuvar: Trcosava
Vrsta jela: Hleb, Testa
Posebnosti: Vegetarijanska jela
Vreme pripreme: 1,5 h
Težina pripreme: 1/5
Broj osoba: 4
(br. glasova 8)
Uputstvo za pripremu jela
PRIPREMA
Zamesiti testo od sastojaka, pa odmah otkidati testo i praviti loptice (kad otkinete, formirate lopticu, pa ''vrtite'' na radnoj površini da se izgube krajevi). deo radne površine premazati uljem i koptice stavljati na taj deo. Loptice bi trebalo da budu teške oko 100gr. Kad napravite sve loptice, premažite ih uljem i prekrijte providnom folijom, te foliju zalepite za ulje. Pustite ih da odmore nekih 15-ak minuta. Testo bi sada trebalo da bude mekše nego kad ste ga zamesili, ako nije - ostavite još par minuta da odstoji. Kada je ostojalo, uzmite lopticu i rukama je razvucite u valjak, pa oklagijom taj valjak razvucite u elipsu (tanko treba da bude). Rolajte kiflu i malo pritisnite odozgo da se testo zalepi. Tako uraditi sa ostalim lopticama. Poređati u pleh na koji smo prethodno stavili pekpapir. Prmazati kifle vodom i posuti susamom. Rernu zagrejte na 50-70 stepeni (zavisno od toga koliko vam je jaka rerna) i kifle stavite u rernu na nekih 15-30 minuta. Paziti da ne prekisnu. Kad su narasle, izvaditi kifle i rernu pojačati na 220°C. Kad se rerna ugreje, vratiti kifle i ispeći do kraja. Potrebno je neki 15-20 min.

Saveti



C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here