|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Pelat
Paradajz sok u nesto guscoj varijanti. Pelat ili domaci kecap, najslicnije je tome.
Kuvar: mama Jo
Vrsta jela: Tradicionalna jela, Ostala jela
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: više od 3h
Težina pripreme: 3/5
Broj osoba: +9
(br. glasova 7)
Uputstvo za pripremu jela
PRIPREMA
Paradajz lepo operite i skinite koru, ogulite ga. Ukoliko se tesko guli mozete ga kratko izblansirati pa zatim oguliti. Redjati u posudu sa sirokim dnom i dodajte navedene zacine pa promesajte. Naliti u serpu vode da bude nesto iznad smese i kuvati, kada prokljuca jos 45 minuta. Ostavite malo da odstoji a potom punite.

PUNJENJE
Redjati pelat u sterilisane tegle tako da se ostavi s prsta prazno odgore (dakle ne prepuniti ih). Dobro zatvoriti tegle, i redjati iz u korpu i umotati u krpe dok se ne prohladi drzati ih tako.

Saveti
Odlicna zimnica.


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here