|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Penaste tortice sa visnjama
Prosto se tope u ustima koliko su dobre ove tortice!!!!!
Kuvar: knjigovodja
Vrsta jela: Deserti
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 45 min
Težina pripreme: 2/5
Broj osoba: 4
(br. glasova 8)
Uputstvo za pripremu jela
KORA
Izmutiti belanca sa šećerom pa dodati žumanca i na kraju kašikom umešati brašno. U tepsiju (moja je 20_x_30 cm) staviti papir pa izliti smesu. Poravnati pa staviti koru da se peče oko 10 minuta na 180 stepeni.

FIL PRVI
Za prvi fil: Staviti u serpicu jogurt i šećer. U posebnu činijicu sipati želatin pa ga preliti sa 3 kašike vode. Ostaviti da nabubri. Jogurt i šećer zagrevati do tacke kljucanja, a onda iskljuciti ringlu pa dodati nabubreli želatin. Mešati dok se želatin ne rastopi. Ostaviti da se ohladi.Očišćene višnje staviti u blender i izbledirati ih. Spojiti umućnu slatku pavlaku, ohlađen jogurt sa želatinom i višnje. Spremiti kalupe za mini tortice. Modlom izrezati koru vličine kalupa. Staviti na dno kalupa, pa sipati do pola kalupa smesu od višanja. Ostaviti u frižidr da se stgne dok se pravi drugi fil.

FIL DRUGI
Drugi fil napraviti na isti način kao i prvi samo bez višanja. Nakon nekih pola sata u frižidru izvaditi tortice pa sipati malo bele smese.Ostaviti prazno oko 1 cm da bi se kasnij sipao žele.Ostaviti u frižider da se i beli deo stegne. Za to vreme napraviti žele. Višnje staviti u blender i izblendirati. Dodati vode koliko je potrebno da se dobije oko 300 ml tečnosti. Staviti u serpicu pa staviti šećer. Želatin preliti sa 3 kašike vode pa ostaviti da nabubri.

ŽELE
Kuvati šecer i višnje oko 2-3 minuta, a onda skloniti sa ringle i dodati nabubreli želatin. Mešati dok se ne istopi. Ostaviti da se ohladi pa sipati u kalup do vrha. Ostaviti u frižider, najbolje do sutra. Onda izvaditi iz kalupa.

Saveti



C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here