PICA SA SIROM
Jednostavna pica koja sadrži sir i začine u kombinaciji i kao takva čini hranljiv i potpun obrok.
Kuvar: snežana 60
Vrsta jela:
Testa
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 30 min
Težina pripreme: 1/5
Broj osoba: 4
|
(br. glasova 11)
|
Uputstvo za pripremu jela
TESTO
Testo za picu napravite od brašna, suvog kvasca, šećera, morske soli, maslinovog ulja, kiselog mleka i tople vode. Testo umutite mikserom, nastavci za testo. Treba testo da bude dosta mekano.
NADEV
U gotovo testo dodajte polovinu izdrobljenog sira, 2 kašike susama, polovinu količine kima i origano.
Sve izmešajte i sipajte u okruglu tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pošto je testo dosta meko razvucite ga uz pomoć kašike.
Umutite jaje i četkicom nanesite svu količinu na testo.
Pospite odozgo ostatkom susama i kima i ostavite ga da odstoji dok vam se rerna zagreje.
Pecite picu na 220“C stepeni vrlo kratko, oko deset_ak minuta, možda i pre, samo da porumeni. Pošto je testo tanko može da vam pregori pa zato pazite.
Izvadite iz rerne i ostavite nekih 5 minuta da se malo ohladi.
Picu isecite na 4 dela, pospite je izdrobljenim sirom i vlašcem i poslužite.
Saveti
Da ne bi bilo problema ako ste picu poslužili manjem detetu izbegnite dodavanje sira odozgo već možete da pospete kečap i da parče pice isečete na manje komade.