PILECA SUPA SA GRIZ KNEDLAMA
            
            
                ukusno..mmm
            
            
                                
                
                    
                
                
                
                 
                Uputstvo za pripremu jela
                
   
                      
                    SASTOJCI   
                             
                    U lonac staviti pileću sitnež (trtica, šija, krilce, salo iz utrobe), šargarepu, krompir i očišćenu belu zelen. Naliti hladnom vodom, poklopiti i na blagom ključu kuvati oko 15 minuta. Supa ne sme jako da vri. Za to vreme na plotni ili u rerni ispeći opran crni luk zajedno sa ljuskom. Posle 15 minuta kuvanja posoliti, dodati kupus (kupus pokupi suvišnu masnoću i supi da fin, sladunjav ukus) i ispečen luk sa ljuskom. Lonac poklopiti i na veoma blagoj vatri supu kuvati još 10 minuta. 
                    
                      
                    
ZA KNEDLE   
                             
                    a to vreme napraviti knedle: U veću šolju kašičicom izmutiti jaje, dodati 1 kasicica Začin C sa ukusom piletine i griz i ostaviti da malo odstoji i nabubri. Supu procediti kroz cediljku, oceđeno povrće i kuvano meso izručiti na tacnu, a lonac sa supom vratiti na ringlu i sačekati da provri. Knedle vaditi kafenom kašičicom i sipati ih u blago vrijuću supu. Kad ste sve knedle sipali, supi dodajte sitno iseckan peršunov i celerov list,Začin C sa ukusom piletine,C bujon (kocka za supu) pa lonac poklopite, ringlu isključite i na isključenoj ringli kuvajte još 2 minuta. Lonac skloniti sa ringle i ostaviti poklopljenu supu da odstoji još 1-2 minuta da se prohladi. Prijatno!
                    
                
                
                
Saveti
                
 
                    za sve prilike..em zdravo..em ukusno