Želiš da odustaneš od takmičenja? Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Kuvar:Sladja 29 Vrsta jela:Jela od mesa Posebnosti:jelo bez posebnosti Vreme pripreme:45 min Težina pripreme:1/5 Broj osoba:4
(br. glasova 8)
Uputstvo za pripremu jelaPILETINA,PIRINAČ,
Iseći pile na manje parčiće.
Propržiti isečenu piletinu na malo masnoće da porumeni, skloniti je sa vatre u tanjir, a u šerpi gde se pržila piletina staviti iseckani crni luk.
Zatim dodati sitno iseckanu šargarepu i beli luk. Dodati i sve začine, sipati oprani pirinač, posuti peršunom i naliti čašom (2 dl) vode.
SMESA ZA MAZANJE PILETINE
Sastaviti praškatu smesu pa svaki komad piletine koji smo propržili mazati sa smesom od brašna,začina,kurkume i senfa i poređati preko pirinča.
Naliti sa 4dl.vode.
Staviti da se peče oko 40 minuta dok pirinač i piletina ne dobiju lepu rumenu boju .
Servirati po želji...
Saveti
Piletina je veoma zdrava ,zajedno sa pirinčem čine veoma zdravo u veoma ukusno jelo ...kako za trudnice tako i za decu i ja ovo jelo od srca preporučujem ..
Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!
NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.