Želiš da odustaneš od takmičenja? Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Kuvar:Trcosava Vrsta jela:Jela od mesa Posebnosti:jelo bez posebnosti Vreme pripreme:1,5 h Težina pripreme:1/5 Broj osoba:3
(br. glasova 5)
Uputstvo za pripremu jelaPRIPREMA
Pileće belo meso iseckati na kocke. U posudi pomešati med i senf, pa dodati piletinu. Posoliti po ukusu i dodati ruzmarin (može naravno i suv, ali je mnogo ukusnije sa svežim). Ostaviti makar sat vremena u marinadi.
E sad imate 2 opcije pečenja.
1. opcija
Pečenje u kesi za pečenje - staviti piletinu u kesu, zatvoriti i izbušiti par rupa iglom. Peći u zagrejanoj rerni na 220°C oko 40 minuta.
2. opcija
Na teflonskom tiganju/šerpi zagrejati malo maslinovog ulja pa istresti piletinu (sa ruzmarinom). Na tihoj vatri pržiti poklopljeno i povremeno pomešati. Vidi se po mesu kad je pečeno.
Kod prve opcije vam ostaje saft (po meni i previše), a kod druge opcije bude onako lepo zapečeno meso prelepe boje i naravno ukusa.
Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!
NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.