|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Piletina u umaku od paradajza
Odlican rucak ya vrele dane !
Kuvar: aleksandrici
Vrsta jela: Povrće, Tradicionalna jela
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 45 min
Težina pripreme: 1/5
Broj osoba: 6
(br. glasova 8)
Uputstvo za pripremu jela

Na ulju stavite meso da se uprži sa svih strana, da dobije lepu, rumenu boju. Izvadite iz tiganja i ostavite sa strane. U istom ulju staviti da se uprži sitno sečenu glavicu crnog luka, mešati dok ne dobije staklastu boju. Dodati isečen i oljušten paradajz. Smanjiti temperaturu i pustiti da se krčka na laganoj vatri. Posoliti po ukusu i dodati začinsko bilje. Krčkati 30-tak minuta pa dodati isprženu piletinu. Krčkati zajedno još 5 minuta dok se sastojci ne sjedine, a meso poprimi kiselkasti ukus. Po zelji mozete dodati seckani persun. Prijatno.

Saveti



C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here