Piroške
Predlog za brz i ukusan doručak.
Uputstvo za pripremu jela
ZA TESTO
Brašno usuti u dublju posudu,dodati prašak za pecivo i izmešati.Zasebno,sjediniti sir i jaja,dodati ih u posufu sa brašnom i zamesiti testo.Testo podeliti na dva dela,formirajući dve jufkice.Obe jufkice razviti oklagijom na pobrašnjenoj radnoj površinii u oblik pravougaonika i iseći na po šest manjih pravougaonika(dobijajući tako dvanaest pravougaonika).
ZA NADEV
Viršle iseći na pola.Na svaki pravougaonik staviti po polovinu viršle i urolati.
Drugih šest pravougaonika nadevati nadevom od sitnog sira i seckane šunke(sitan sir i sitno seckanu šunku staviti u pisudu i izmešati).Urolati svaki pravougaonik(pritiskati krajeve da se testo zalepi,kako tokom pečenja ne bi iscureo nadev).
ZA PRŽENJE
Piroške pržiti na zagrejanom ulju dok ne porumene ss obe strane.Odlagati ih na kuhinjski papir kako bi se ocedio višak masnoće.
Poslužiti ih dok su još vruće.
Saveti
U testo nisam dodavala so,pošto je sir bio dovoljno slan.Ukoliko je potrebno,Vi posolite po ukusu.