Želiš da odustaneš od takmičenja? Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Uputstvo za pripremu jelaOSNOVNI SASTOJCI
Taranu obariti u slanoj vodi, pa ocediti od viška tečnosti. Crni luk i papriku sitno naseckati. Od date količine ulja sipati malo u posudu za prženje, dodati luk i propržiti, a zatim dodati mleveno meso. Dinstati uz povremeno dolivanje vode dok meso ne omekša, dodati zatim papriku, promešati, propržiti, pa dodati taranu, jaje i začine po ukusu. Sve lepo izmešati i sjediniti. Pleh za pečenje podmazati uljem. Slagati po dve kore jednu na drugu i iseći na 3 dela. Na svaki deo staviti po kašiku fila, pa bočne stranice preklopiti i na kraju urolati. Tako ponavljati dok se ne utroši sav materijal. Poslagane pitice ređati u pleh i premazati mešavinom mleka i ulja. Peći u rerni zagrejanoj na 200C nekih 30-35 minuta, dok lepo ne porumeni. Pečene pitice izvaditi iz rerne, poprskati vodom i prekriti kuhinjskom salvetom. Ostaviti da malo tako odstoje pre služenja. Poslužiti uz sir ili kiselu pavlaku
Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!
NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.