|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
dodaj dodaj fotografiju
Sastojci

TESTO
1,5 šolje brašna, 3 kašike kakao praha, 125 gr maslaca
3 kašike fruktoze, pola kašičice ekstrakta vanile, 1 kašika hladne vode, 2 jaja
FIL
oko 750 gr jabuka, 25 gr maslaca, 1 kašičica cimeta
75 gr crne čokolade od bar 70 % kakaoa, 2 kašike fruktoze ako su jabuke kisele

Pita sa čokoladom i jabukama za Vik :)
Odličan spoj čokolade i jabuka! Planuo!
Kuvar: Torbica
Vrsta jela: Deserti, Kolači
Posebnosti: Vegetarijanska jela, Pogodno za malu decu
Vreme pripreme: 1 h
Težina pripreme: 2/5
Broj osoba: 4
(br. glasova 9)
Uputstvo za pripremu jela
TESTO
Brašno i kakao promešati i dodati na sobnoj temperaturi zagrejan maslac pa u multipraktiku ili rukama zamesiti. Dodati fruktozu, jaja i na samom kraju kašiku vode pa umesiti glatko testo. Okrugli kalup prekriti masnim papirom, testo razvaljati tanko i obložiti kalup. Ostatke testa premesiti i ostaviti za gornju koru.

FIL
Jabuke oguliti, očistiti i iseckati na kockice. Maslac otopiti, dodati jabuke, fruktozu i cimet pa lagano dinstati da jabuke omekšaju. Najzad u to dodati čokoladu na kocke i mešati dok se skroz ne otopi. Testo u kalupu izbockati viljuškom i prekriti filom, a od ostatka testa koji se razvalja, pomoću modlica za keks iseći oblike i poslagati ih preko fila. Peći 30-40-tak minuta na 180 stepeni. Prijatno!

Saveti
Nemojte koristiti mlečnu čokoladu a ako baš nemate crnu, onda stavite bar 100 gr mlečne.


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here