Želiš da odustaneš od takmičenja? Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Kuvar:snezap Vrsta jela:Posna jela Posebnosti:jelo bez posebnosti Vreme pripreme:1,5 h Težina pripreme:2/5 Broj osoba:5
(br. glasova 2)
Uputstvo za pripremu jelaFIL
U posoljenoj vodi skuvajte pirinač, zatim procedite i ostavite da se prohladi. Praziluk isecite na kolutove i prodinstajte na malo ulja. pomesajte praziluk i pirinač, zatim posolite i pobiberite po ukusu.
Stavite ulje i kiselu vodu da provri, zatim sklonite sa vatre.
FINALNI POSTUPAK
Prve dve kore premažite uljem i kiselom vodom, treću koru takođe, ali na nju rasporedite i fil od praziluka i pirinča. Urolajte i stavite u pleh. Isto tako uradite i sa preostalim korama i filom.
Rolate peći u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 25-30 minuta, dok ne porumeni.
Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!
NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.