|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
dodaj dodaj fotografiju
Sastojci

PRIPREMA SPANAĆA
1 kg Spanać
1/2 glavica crni luk
1 Kašičica so
Malo ulja
2 čena beli luk
PRIPREMA PEČURKI
500 gr pečurke
1/2 glavica crni luk
2 čena beli luk
1 Kašičica so
1 Kašičica Začin C
Malo ulja
FILOVANJE KORA
1 pakovanje kore za pitu
Malo ulja
1/4 prašak za pecivo
1 šolja vode

Pita sa spanaćem i pečurkama
Domaće, ukusno
Kuvar: Hipatija
Vrsta jela: Predjela, Testa, Povrće, Posna jela, Praznična jela
Posebnosti: Vegetarijanska jela, Pogodno za trudnice
Vreme pripreme: 45 min
Težina pripreme: 3/5
Broj osoba: 4
(br. glasova 30)
Uputstvo za pripremu jela
PRIPREMA SPANAĆA
Spanać oprati, staviti da se bari. Posle prvog ključanja skloniti sa ringle. Nauljiti tiganj, kada se zagreje propržiti crni i beli luk, a zatim dodati spanać, posoliti. Pržiti 5 minuta. Ostaviti da se ohladi.

PRIPREMA PEČURKI
Očistiti pečurke, iseći na tanke listiće. Nauljiti tiganj, kada se zagreje propržiti beli i crni luk, a zatim dodati pečurke. Pržiti dok voda ne ispari, pred kraj dodati so i začin c.

FILOVANJE KORA
U šolji sa vodom dodati 1/4 prašak za pecivo. Rastvoriti. Podmazati tepsiju sa malo ulja. Ređati kore. Prvo staviti 3 kore, malo nauljiti, poprskati vodom, satim filovati pečurkama. Zatim staviti 2 kore, poprskati vodom i filovati spanaćem. Sve tako naizmenično rećati i filovati pečurkama i spanaćem dok god imate kore i fil. Posle zadnjeg filovanja prekriti dvema korama, poprskati vodom, malo nauljiti i ubaciti u hladnu rernu da se peče na 200-250C, nekih 15 min, dok pita ne porumeni. Prijatno :-)

Saveti
Umesto spanaća možete koristiti zelje ili blitvu, ko kako voli. Podjednako je dobro koji god od ovih sastojaka da je. Uživajte


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here