Želiš da odustaneš od takmičenja? Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Uputstvo za pripremu jela
Priprema
1.
Od brašna, soli i mlake vode zamesite tvrđe testo
2.
Testo mesite duže dok ne dobijete lepo glatko testo
3.
Takvo testo podelite na 2 jednaka dela
4.
Svaki deo razvaljajte tako da dobijete krug od 20-25 cm
5.
Svaki krug premažite dobro uljem
6.
Pustite ih tako nauljene da odmaraju, na stolnjaku koji smo prethodno stavili na sto, najmanje 1/2 h
7.
Nakon pola sata ili duže idemo razvući testo
8.
Testo razvlačimo od sredine prema kraju stola tako da dobijemo tanko testo preko čitavoga stola
9.
Kada je testo dobro odmorilo namazano uljem nećemo imati nikakvih problema razvući ga jako tanko
10.
Naravno, o tome kakvog će kore biti kvaliteta zavisi koje smo brašno koristili…
11.
Za nadjev pripremiti blitvu rezanu na trakice (neko odstranjuje beli deo blitve ali ja ga obožavam pa ga samo izrežem na sitnije)
12.
Blitvi dodajemo jaja, sir, i so
13.
Sve dobro sjedinimo i premazemo kore
14.
Peći na 200°C oko pola sata ili dok nije pečeno
15.
Pečenu pitu premažemo sa malo ulja i mleka i pustimo da malo odmori pre serviranja…
Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!
NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.