Želiš da odustaneš od takmičenja? Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Kuvar:melika Vrsta jela:Hleb Posebnosti:jelo bez posebnosti Vreme pripreme:1 h Težina pripreme:3/5 Broj osoba:8
(br. glasova 6)
Uputstvo za pripremu jelaPRIPREMA POGACE
-Kvasac se izdrobi u malo mleka, doda kašićica šećera i soli, i ostavi da zapeni. Od svih sastojaka zamesi se glatko testo.
-Kad testo naraste, onda počinje oblikovanje cesnice. Ona treba da ima oblik lepinje i da bude mnogo tanja od slavskog kolača.
-Podelimo testo na tri dela - dva ista i jedan manji.
-Jedan veči deo, podelimo na tri dela i od njih razvaljamo valjke.Upletemo pletenicu.Pletenicu istanjimo oklagijom.Od onog manjeg dela testa napravimo još jednu pletenicu, pa nju isečemo na četiri dela.Preostali deo testa razvijemo u koru, zamotamo u rolat i isečemo na parčeta 2cm širine.Složimo česnicu: Veliku pletenicu stavimo u krug oko tepsije da joj polovina bude na dnu tepsije a polovina oko ivica. Od isečene pleteneice formiramo krst.Isečenim rolatima popunimo sredinu. Dobro opran novčić sakrijemo negde u testo. Složenu cesnicu ostavimo da naraste..Premažemo je celu jednim umućenim jajetom i stavimo da se peče na 200 stepeni. Posle pola sata smanjimo na 150 i ostavimo još 15 minuta u rerni..
Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!
NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.