Želiš da odustaneš od takmičenja? Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Kuvar:OKEAN Vrsta jela:Hleb Posebnosti:jelo bez posebnosti Vreme pripreme:1,5 h Težina pripreme:1/5 Broj osoba:6
(br. glasova 6)
Uputstvo za pripremu jelaPOGAČA OD KIFLICA
POGAČA OD KIFLICA
Sastojci
Za testo:
500 ml mleka
50 g svežeg kvasca
2 kašike šećera
2 kašičice soli
150 ml ulja
1 kg brašna
Za filovanje kiflica:
200 g Moja Kravica Kuhinjica sitnog sira
2 žumanceta
Za premazivanje kiflica
2 neumućena belanceta
Za posipanje kiflica:
3 kašike pečenog susama
Priprema
1
Testo: pola litra mlakog mleka, 1 mala kockica kvasca, 2 kašike šećera, 2 kašičice soli, 150 ml ulja, 1 kg brašna T400. Sve navedene sastojke staviti u vanglu i sa mlakim mlekom zamesiti i fino i glatko testo. Testo odmah podeliti na manje loptice. Treba da bude 22 loptice.
2
Loptice ostaviti 15 minuta da se odmore zatim svaku lopticu razviti. Na svaku razvijenu lopticu staviti po malu kašiku smese od Moja Kravica Kuhinjica sitnog sira i umućenih žumanaca. Uviti i oblikovati kiflu. Za prvi red treba 9 kigli koji se preseku ukoso na pola i dobije se 18 polovina. Za drugi red treba 7 kifli pa kad se preseku ukoso na pola pola dobije se 14 polovina. Zadnji red treba 5 kifli presečeno ukoso na pola i dobije se 10 polovina. 1 kifla ostaje cela ona se uvije u krug i treba za sredinu.
3
Način slaganja: 18 polovica kifle složiti u tepsiju tako da sečeni deo bude do ivice tepsije, preko složiti 14 polovina, a zadnji red složiti da malo visi u unutrasnjosti kruga i u unutrasnjost staviti onu kiflu što je smotana u krug. Tako fino uredjenu pogacu ostaviti 15 minuta da nadodje. Premazati je sa neumučenim belancima i posuti susamom. Peći 35 minuta na 180 stepeni i još 15 minuta na 200 stepeni. Prijatno.
Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!
NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.