Želiš da odustaneš od takmičenja? Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Kuvar:sony Vrsta jela:Testa Posebnosti:jelo bez posebnosti Vreme pripreme:1,5 h Težina pripreme:3/5 Broj osoba:6
(br. glasova 9)
Uputstvo za pripremu jelaPRIPREMA
Pomešajte 100 mililitara mleka i 100 mililitara vode, pa u tome razmutite kvasac s pola kašičice šećera i isto toliko soli. Neka stoji 10 minuta. Odmerite 800 grama brašna, dodajte dva jajeta i belance i kašičicu soli. Dodajte nadošli kvasac i preostalu tečnost. Prvo pomešajte varjačom, pa umesite rukama.
Kada testo počne da se odvaja od posude, podelite ga na pet delova, pa ih pokrijte i ostavite da odstoje 10-15 minuta. Za to vreme penasto umutite margarin. Jufke rastanjite na veličinu posude za pečenje, stavite jednu na dno, premažite je margarinom i preko nje stavite drugu koru. Tako složite četiri kore, pa ih isecite kao tortu na 16 delova. Središnji deo svakog dela savijte prema ivici posude za pečenje. Petu jufku rastanjite, premažite margarinom, urolajte i isecite na 10 delova. Njih stavite u sredinu, pa pogaču premažite umućenim žumancetom i pospite kimom i susamom. Ostavite da odstoji 15 minuta. Rernu zagrejte na 200 stepeni, pa smanjite na 180. Pogaču pecite 35-40 minuta bez otvaranja rerne.
Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!
NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.