Želiš da odustaneš od takmičenja? Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Kuvar:petkovica Vrsta jela:Testa Posebnosti:jelo bez posebnosti Vreme pripreme:1,5 h Težina pripreme:1/5 Broj osoba:15
(br. glasova 9)
Uputstvo za pripremu jelaPECIVO
U toplo mleko razmutiti kvasac sa 1 kašičicom šećera i kašićicom brašna. Ostaviti da naraste. U vanglici pomešati brašno, šećer, so, pa dodati nadošli kvasac, kiselu pavlaku, jaje i ulje, pa umesiti testo. U umešeno testo dodati i seckanu čokoladu pa dobro izmesiti. Vratiti ga u vanglicu i ostaviti pokriveno krpom 30 minuta da se udvostruči. Od testa oblikovati loptice željene veličine. Loptice poređati na pleh obložen papirom za pečenje i ostaviti 20 minuta da odmori. Rernu zagrejati na 200 stepeni, loptice premazati mlekom i peći oko 25 minuta. Posuti šećerom u prahu.
Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!
NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.