Želiš da odustaneš od takmičenja? Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Kuvar:flamingos Vrsta jela:Testa Posebnosti:jelo bez posebnosti Vreme pripreme:1,5 h Težina pripreme:3/5 Broj osoba:5
(br. glasova 10)
Uputstvo za pripremu jelaZA TESTO
U 50 ml mlakog mleka rastvoriti kvasac,dodati šećer,1 kašiku brašna,izmešati i ostaviti da odstoji deset_ak minuta.Brašno usuti u dublju posudu,dodai so i izmešati(oko pola kašičice soli zavisno koliko je kajmak slan).Posebno mikserom umutiti margarin,kiselu pavlaku i žumanca.Umućenu smesu dodati u posudu sa brašnom,umešati nadošli kvasac,preostalo mlako mleko(50 ml)i zamesiti testo.Pokriti čustom kuhinjskom krpom i ostaviti da nadođe.Nadošlo testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini i oklagijom rastanjiti u veliki krug.Okruglom modlom(ili čašom)vaditi pogačice.Ređati ih na pleh obložen pek-papirom i ostaviti da odstoji 30 minuta.Pomoću male čaše(za rakiju)praviti udubljenha na pogačucama(dno čaše okretati i pritiskati kako bi se napravilo udubljenje).
ZA NADEV
Kajmak i belance razmutiti viljuškom i puniti udubljenja.Umućenim žumancetom premazati pogačice,posuti susamom i peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta.Gotove pogačice izvaditi iz rerne,ostaviti ih da se prohlade,servirati i poslužiti.
Saveti
Ukoliko vam preostanu,stavite ih u najlon kesu i biće mekane i sutradan
Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!
NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.