Želiš da odustaneš od takmičenja? Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Kuvar:Nikolicka Vrsta jela:Jela od mesa Posebnosti:jelo bez posebnosti Vreme pripreme:30 min Težina pripreme:2/5 Broj osoba:2
(br. glasova 67)
Uputstvo za pripremu jelaMARINADA
Napraviti marinadu od sitno seckanog belog luka, senfa,ulja, origana i limuna. Belo meso usoliti C vegetom sa ukusom piletine zatim preliti marinadom. Ostaviti oko pola sata, moze i duze da odstoji. Sto duze stoji boljeg je ukusa.
POHOVANJE
U jednoj posudi izmesati susam sa origanom i prezlama. U drugoj staviti brasno. U trecoj izmutiti jedno jaje. Marinirano belo meso uvaljati u brasno, zatim u jaje pa onda u prezle.
Zagrejati ulje i pohovati dok meso ne porumeni.Zagrejati ulje na najjace i pre nego sto stavite meso smanjiti vatru.
Kad meso bude rumeno izvaditi ga i staviti na salveti ili ubrusu da upije visak masnoce.
Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!
NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.