|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (11.04.-15.04.2020) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Posna pita sa višnjama
Idealna poslastca u danima posta
Kuvar: flamingos
Vrsta jela: Deserti, Tradicionalna jela, Posna jela
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 1 h
Težina pripreme: 1/5
Broj osoba: 6
(br. glasova 9)
Uputstvo za pripremu jela
ZA ROLATE
U činiju uliti vodu,dodati ulje,izmešati.Uzeti jednu koru,premazati je mešavinom vode i ulja,posuti sa 2 kašike šećera.Staviti drugu koru pa i nju premazati mešavinom ulja i vode i posuti sa 2 kašike šećera.Prekriti trećom korom,premazati mešavinom ulja i vode i niz jedan kraj(kao na slici)rasporediti višnje.Preko višnji rasporediti 2 kašike prezli,a preko prezli naneti 1 kašiku šećera.Uviti u rolat i staviti u pleh obložen pek-papirom.Postupak ponoviti i sa preostalim materijalom(napraviti još dva rolata)te ih poređati u pleh.Sva tri rolata premazati mešavinom vode i ulja,iseći ih na parčad željene veličine(zaseći,kako bi se pita,kada se ispeče,lakše sekla i tako neće pucati gornja kora).Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta.Gotkvu pitu izvaditi iz rerne i ostaviti je da se prohladi.

ZA POSIPANJE
Posuti šećerom u prahu,servirati i poslužiti

Saveti
Obavezno koristite mrzle višnje,ne odmrzavajte ih.


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here