Želiš da odustaneš od takmičenja? Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Uputstvo za pripremu jela
Pasulj oprati i ostaviti tokom noci u vodi da nabubri. Ujutru ga potopiti u drugu hladnu vodu da ogrezne i kuvati dok ne provri. Prosuti tu vodu i ponoviti postupak. Dodati malo lovorovog lista, 2-3 komada. Pasulj kuvati u sve dok ne bude mekano zrno, ali voditi racuna da se ne raskuva.
U tiganju proprziti crni luk , pa u njega dodati narendanu segarepu, pa potom papriku i paradajz sto sitnije iseckane.
Dodati kasiku Zacina C, malo bibera i soli. Pri kraju przenja dodati sitno iseckan beli luk i malo aleve paprike.
Kada je pasulj skuvan potrebno je odliti 70-80 tecnosti i sjediniti ga sa smesom iz tiganja. Prebaciti sve u vatrostalnu posudu i zapeci u rerni. Duzina zapecanja zavisi od strukture kakvu zelite da dobijete. Ako zelite skroz gust prebranac drzite ga u rerni na nizoj temperaturi dok ne ispari sva tecnost.
Odlicno se kombinuje sa pecenim kobasicama i kupus salatom.
Prijatno!
Saveti
Tokom kuvanja pasulj dodati prstohvat kima da ne bi stvarao nadimanje.
Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!
NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.