|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Prebranac
Ukusno jelo za dane posta
Kuvar: dunja RR
Vrsta jela: Jela od povrća
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: više od 3h
Težina pripreme: 2/5
Broj osoba: 4
(br. glasova 10)
Uputstvo za pripremu jela
KUVATI PASULJ
Isperite pasulj i potopite ga u hladnu vodu veće uoči kuvanja. Ako zaboravite da ga potopite, nije strašno, samo ćete ga malo duže kuvati. Naliti vodom i pustiti da provri, zatim kuvati još 5 minuta pa baciti prvu vodu. Naliti ponovo, novom, toplom vodom i kuvati dok zrna ne budu mekana. Ne soliti vodu. Ne dozvoliti da ispari sva tecnost, povremeno dolivati vodu, jer će ta tečnost biti potrebna kasnije. Kada je pasulj skuvan, procediti ga i sačuvati tečnost.

FIL
U posebnoj šerpi dinstati beli i crni luk sa 2 dl maslinovog ulja. Dodati zeleni deo praziluka. Kad je luk gotov dodati mu sok od paradajza, prodinstati još malo a zatim isključiti ringlu. Dodati alevu papriku, začin C i biber.

ZAPEĆI PASULJ I FIL
Sadržaj šerpe sa pasuljem presuti u šerpu sa lukom i dodati 6 dl od tecnosti u kojoj se pasulj kuvao, a koju smo prethodno sačuvali. Dobro promešati, i presuti u nauljenu posudu za pečenje (vatrostalnu, zemljanu ...) Peći oko 40 min. na 200 stepeni.

Saveti
U fil možete dodati i čaj od nane (nekoliko kesica), olakšava probavu.


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here