|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (11.04.-15.04.2020) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Prhka štrudla sa rogačem
Prelepa :)
Kuvar: Ana RR
Vrsta jela: Testa, Deserti, Kolači, Tradicionalna jela, Božićna jela, Praznična jela, Ostala jela
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 1 h
Težina pripreme: 1/5
Broj osoba: 10
(br. glasova 14)
Uputstvo za pripremu jela
SASTOJCI ZA TESTO
U jednoj činiji pomešati brašno sa praškom za pecivo. U drugoj činiji umutiti jaje sa šećerom, vanilin šećerom puterom i mlekom pa postepeno dodavati brašno dok ne dobijete lepo, masno testo. Testo podeliti na dva dela, zamotati svako u providnu foliju i staviti ga u frižider.

FIL ZA ŠTRUDLU
Rogač istresti u činiji pa ga preliti vrelim mlekom i lepo sjediniti. Dodati ostale sastojke i probati da li je slatko (po ukusu). Ako je previše gusto slobodno dodati još malo mleka. Po želji možete dodati suvo grožđe, brusnice, narandže itd. Izvaditi jednu polovinu testa iz frižidera, razvući u pravougaonik na pobrašnjenoj podlozi na otprilike 5mm debljine. Nanesite polovinu fila ali tako da vam oko 2 cm ostane prazno (da vam ne bi curelo pri uvijanju). Malo preklopite testo sa obe strane zbog curenja pa onda uvijte u rolat. Ponovite postupak i sa drugom polovino testa. Rolate stavite u pleh koji ste prekrili pek papirom a možete peći i u duguljastom kalupu ako želite da zadrže lep oblik. Stavite rolate u frižider dok vam se zagreje rerna (na 180 stepeni) a zatih ih stavite da se peku. Pečete dok ne porumene, nekih 20 minuta. Rolate pospite šećerom u prahu i služite.

Saveti



C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here