|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Prhka štrudla sa rogačem
Štrudla koju moj muž obožava. Punjenje se može menjati, mi je najviše volimo sa rogačem :)
Kuvar: Ana RR
Vrsta jela: Testa, Deserti, Kolači, Tradicionalna jela, Božićna jela, Uskršnja jela, Praznična jela, Ostala jela
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 1 h
Težina pripreme: 1/5
Broj osoba: 10
(br. glasova 11)
Uputstvo za pripremu jela
TESTO
U jednoj činiji pomešati brašno i prašak za pecivo. U drugu činiju staviti jaje, šećer, vanilin šećer, mleko i mast, pa mutiti mikserom uz postepeno dodavanje brašna iz prve činije. Zatim isključiti mikser, pa nastaviti mešenje rukom, dobićete fino, glatko i masno testo. Umešeno testo podeliti na dva dela.

FIL
Vruće mleko sipati preko rogača pa promešati da se lepo sjedini. Dodati džem, jabuku i šećer po želji i izmešati. Smesa ne sme biti suva već treba lako da se maže. Malo pobrašniti podlogu, pa oklagijom tanko razvući svaki komad testa u pravougaonik. Premazati polovinom fila (ne stavljati fil skroz do ivica zbog curenja prilikom motanja), krajeve saviti pa urolati testo u štrudlu. Staviti u pleh sa pek papirom. Ponoviti postupak i sa drugom polovinom testa. Pleh sa štrudlom staviti u frižider dok se rerna ugreje. Peći štrudle na 180-200 stepeni oko 15 minuta ili dok malo ne porumene (ne predugo jer je testo prhko). Ostaviti da se ohlade a zatim iseći i posuti šećerom u prahu.

Saveti
Štrudle možete premazati i samo džemom pa posuti lešnicima ili orasima. Možete puniti nutelom, makom, orasima... po želji. Možete ih pripremiti i dan ranije pa sutradan ispeći, provereno su dobre.


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here