|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Prhke vanilice
Tope se u ustima.
Kuvar: JacaTot
Vrsta jela: Deserti, Kolači, Tradicionalna jela
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 1 h
Težina pripreme: 2/5
Broj osoba: 8
(br. glasova 5)
Uputstvo za pripremu jela

Penasto umutiti mast, šećer, vanilin šećer, jaje i žumance. Postepeno dodati brašno i dobro rukom umesiti testo. Prebaciti na radnu površinu i premesiti. Podeliti testo na dva dela i svaki deo uviti u rastegljivu foliju, pa ostaviti u frižideru 20-25 minuta. Nakon toga izvaditi prvi deo testa i pažljivo razviti na debljinu od 5 mm. Testo je prhko i može se desiti da vam popuca. Pomoću rakijske čašice vaditi vanilice. Višak testa ponovo premesiti i ponovo vaditi vanilice. Isto uraditi i sa drugim delom testa. Ređati ih u pleh koji ne mora biti podmazan i peći oko 15 minuta na 180 stepeni pazeći da ostanu svetle, a zatim ih ostaviti da se ohlade. Polovinu vanilica premazati pekmezom od šljiva. Preklopiti preostalim vanilicama i blago pritisnuti da se spoje. Na kraju vanilice posuti šećerom u prahu.

Saveti



C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here