Želiš da odustaneš od takmičenja? Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Kuvar:snezap Vrsta jela:Kolači Posebnosti:jelo bez posebnosti Vreme pripreme:2 h Težina pripreme:3/5 Broj osoba:10
(br. glasova 4)
Uputstvo za pripremu jelaKROFNE
Masnoću staviti u hladnu vodu, a potom na ringlu da provri. Čim provri dodati brašno, intezivno mešajuci i brzo skinuti sa vatre da ni malo ne uvri. U međuvremenu umutiti 6 jaja posebno belanca, posebno žumanca. Kad su dobro umućena spojiti ih pa ih dodati još toplom masnom testu. Dobro izmešati. Masa je dovoljna za tačno 40 krofni.
Kasikicom vaditi korfne i redjati u podmazan pleh.. Peći 7 minuta u već zagrejanoj rerni na 220 °C, a zatim jos 13 minuta na 200 °C.
FIL
Umutiti šecer i pudinge u 100 ml mleka. Posebno prokuvati 900ml mleka i u njega polako mešajući, dodati prethodno umućenu masu. Kuvati fil da se zgusne. Kada se fil ohladi umutiti margarin u njega.
Ohlađene krofne filovati po sredini, ohlađenim filom.
Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!
NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.